برگزاری کرسی آزاد اندیشی با موضوع «تأثیر فضای مجازی بر سبک زندگی اسلامی»
به همت معاونت پژوهش ، کرسی آزاد اندیشی با موضوع « تأثیر فضای مجازی بر سبک زندگی اسلامی»در روز سه شنبه مورخ 94/12/15 با حضور کارشناس مسائل فضای مجازی سرکار خانم ندا سیفی و چهار نفر از طلاب نخبه به عنوان موافقین و منتقدین بحث، در مدرسه علمیه الزهرا(سلام الله علیها) محمودآباد برگزار شد.
خانم نیکزاد معاون پژوهش مدرسه علمیه الزهرا(سلام الله علیها) محمودآباد، هدف از برگزاری این کرسی را همه گیر شدن استفاده از فضای مجازی در بین افراد جامعه که طلاب نیز بخشی از این افراد می باشند عنوان کرده و بیان کردند که استفاده از این فضا ها باید با آگاهی و بینش درست و سازنده صورت گیرد.
خانم سیفی ، کارشناس مربوط به مسائل فضای مجازی در باره لزوم استفاده از فضای مجازی در دنیای امروز گفت:
« چندسالی است شبکه های اجتماعی (فیسبوک،واتسآپ،وایبر،لاین،تانگوو…) دردهکده جهانی به گونه ای دیگر درخشیدهاند و افراد بسیاری را از اقصی نقاط جهان ، ترغیب به عضویت کرده اند. شبکه های اجتماعی هم خوب هستند و همبد.
ایشان اضافه کردند: ایجاد شبکه های اجتماعی در کشور ما به سرعت رو به افزون است و هرروزه برتعداد آن اضافه می شود.امروزه رسانه های اجتماعی به یک مهارت جدید و مهم برای همه و حتی برای کسانی که حتی درک بسیار بالایی از فناوری ندارند، تبدیل شده است. در سال های اخیر دسترسی میلیون ها کاربر در سراسر جهان به رسانه های وشبکه های اجتماعی باعث شده است تا این رسانه ها درکانون توجه جوامع مدرن و افراد زیادی قرارگیرند و ازمحبویت قابل توجهی به خصوص در میان نسل جوان برخوردار شوند. شناخت صحیح از این رسانها باعث می شود تا کاربران بیش از پیش بتوانند از این ابزارها استفاده مفید و موثر داشته باشند.
به آمارگرفته شده در مورد اینکه چند سال طول کشید تا مخاطب رسانه ها به 50 میلیون نفر برسدتوجه کنید:
-تلفن ,درمدت 20سال-رادیو در مدت 38 سال -تلویزیون 13 سال-تویتر در3 سال فیس بوک 6/3 ماه اینایستا گرام در یک روز.
در پایان این کرسی همگی طلاب متفقاً به نتایج زیر رسیدند:
- به طور کلی دانش ما از آسیب های روانی ناشی از اینترنت هنوز به بازپروری و رشد و گسترش نیاز دارد. برای جلوگیری از بروز هر نوع اختلال روانی و رفتاری ناشی از سوء کاربری اینترنت به موارد زیر توجه کنید:
1-باید ورود و خروج در اینترنت را تحت نظرگرفت و از میزان آن اطلاع پیدا نمود.
2- اگر بیش از ماهی ۲۰ ساعت به اینترنت وصل می شویم بی آنکه کار خاصی جز پرسه زدن و چت کردن نداشته باشیم می بایست از تعداد این ساعت ها کم کم بکاهیم تا در یک برنامه زمان بندی سه ماهه دست کم نیمی از این زمان را کم کنیم.
3 -بایداز اینترنت برای فعالیت های مفید مانند بررسی سایت های فرهنگی یا علمی هم استفاده کرد.. اینترنت بیشتر جنبه کاری و تسهیل گری دارد تا تفریح و وقت گذرانی.
4 - بیشتر از روزی دو بار فهرست دوستان را چک نکرد.
5 -نبایدمزاحم دیگران شد و حریم خصوصی آنها را زیر پا گذاشت.
6–باید برای همیشه دور سایت های غیراخلاقی را خط کشید.