در دعوای بچه ها چه کنیم؟(قسمت دوم،آخر)
پرسش: آیا برخی از کودکان آسیب پذیرتر از دیگران هستند؟
پاسخ: بله، بچه هایی که رابطه عاطفی قوی با والدین دارند، وقتی مادر و پدر از آنها دور می شوند، احساس امنیت نمی کنند. بهتر است والدین چنین کودکانی همیشه نزدیکشان باشند و به آنها بفهمانند حقوقی دارند و باید هنگام سلب شدن این حق، حتی اگر حضور نداشتند، از خود دفاع کنند.
پرسش: اگر به کودکم همیشه یک کودک مشخص حمله کند و او را بزند، چه اقدامی انجام دهم؟
پاسخ: باید دلیل ماجرا را بفهمید و با آن کودک صحبت کنید. ممکن است گاهی دلیل این امر اعتماد به نفس کاذب کودک یا تمایل نشان دادن قدرت باشد.
پس از صحبت کردن با کودک مهاجم، باید به فرزندتان بگویید از او دور بماند و در صورت لزوم و تکرار، به بزرگ ترها یا معلم خود در مدرسه مساله را بگوید.
پرسش: چگونه دفاع از خود را به کودک یاد بدهم؟
پاسخ: آموزش ورزش(بخصوص ورزش های رزمی) آمادگی جسمانی کودک را تا حد زیادی بالا می برد. باید بپذیریم که در برخی شرایط، ایستادن در مقابل فرد مهاجم ضروری است. اعتماد به نفس کودکی که می داند چه موقع و به چه شکل باید از خود دفاع کند، بالا می رود.
پرسش: هنگام دعوای خواهر و برادرها چه رفتاری باید داشته باشیم؟
پاسخ: نخست، باید از کودکی که مورد تهاجم قرار گرفته است، دفاع کنید او را از طرف مقابل دور کنید. تاکید کنید که کتک زدن درست نیست، وگرنه تنبیه خواهد شد، لازم است اگر دعواها همیشگی است، باید ریشه مساله را جستجو کرد. احترام گذاشتن به هر کودک در خانواده تا حد زیادی مانع از دعواهای خواهر و برادر می شود.
منبع: روزنامه جام جم