نشست سیاسی با موضوع اندیشه مطلوب سیاسی مقام معظم رهبری در مدرسه علمیه الزهرا (سلام الله علیها ) محموداباد
نشست سیاسی با موضوع اندیشه سیاسی مقام معظم رهبری و با سخنرانی آقای خسروی مسوول سیاسی نیروی دریایی نوشهر در روز دو شنبه مورخ 98/09/04در مدرسه علمیه الزهرا (سلام االه علیها) محمودآباد برگزار شد.
ایشان در ابتدا عنوان کردند:ما سه نوع عقلانیت داریم. عقلانیت جزء نگر که ریز بین است . عقلانیت کل نگرکه کلیت را می بیندو به جزییات توجه ندارد. مثلا وقتی کسی دستش درد میگیرد یک مسیله کوچک را اینقدر بزرگ می کند و کل حیاتش را زیر سوال می برد.اما یکی تومور در بدنش دارد اما آنقدر با آن مدارا می کند که اگر قرار بود تا پنج سال زندگی کند عمرش تا ده سال یا حتی بیست سال به دارازا می کشد..
اما آن عقلانیتی که می خواهم برای شما حرف بزنم عقلانیت جامع است.مثلا شما می بینید کسی را به اتاق عمل می برند. و پای سالمش را می شکافند.اگر عقل نگر جز باشد میگوید این چه ظلمی است؟ چرا باید پای سالم طرف را شکافت ایشان باید پزشکی و نظام سلامت را کنار بگذارد . اما خب این چرا اینکار را کرد ؟چون می خواهد یک رگ از پا بگیرد به رگ قلب پیوند بزند تا قلب کار کند . اگر پا داشته باشی ولی قلب نه ،آن پا به چه دردت میخورد.
عقلانیت جامع این است کلیات را میبیند جزییات رامی بیند و پیوندی بین جزییات و کلیات برقرار میکند. بعضی ها خوب تجزیه می کنند ولی نمیتوانند خوب ترکیب کنند. همانطور که بدن ما قلب دارد، پا دارد، دست دارد جامعه هم همینطور است .باید به جامعه هیکل بدهید بعضی چیزها قلب جامعه است. مثلا اگر دستت در اب جوش قرار بگیرد اینقدر درد دارد که دوست داری گردنت را هم بزنند تا این درد رااحساس نکنی اما آیا این کار درستی است ؟لذا می خواهم این را به شما بگویم که منطق رفتاری حضرت اقا جامع نگر است. یعنی کلیات را در کنار جزییات قرار می دهد و اولویت را در نظر می گیرد.
ایشان ادامه دادند:ما باید بین خودمان یک ترازی قرار دهیم این تراز باید عقل باشد وشرع .. اگر فقط شرع باشدشرع می گوید: چقدر ما بگوییم مردم ؛ این مردم که متوجه نیستند پس ما کی کارمان رابکنیم. اصلا اسلام آمده همین کار را بکند برای رسیدن به سعادت، اسلام هدایت و اختیار را قرار داده است. یعنی فرد باید به آن برسد ولی اگر امام یک جامعه خودش به تنهایی تصمیم بگیرد چه اتفاقی می افتد؟فاصله بین امام و امت رخ می دهد. امامت امام ، به امت نیست ولی فعلیتش به امت است. دشمن دارد بین عقلانیت کلی و جزیی بازی می کند و خیلی خوب هم فریب می دهد. تب یک سری چیزهارا بالا میبرد که ما از ترس مرگ خودکشی کنیم.
وی افزود: عقلانیت جامعه مبتنی بر شاخص عمل می کندکه به آن پارامتریک می گویند.مبتنی بر موضوع عمل نمی کند مگر ما چقدر می توانیم موضوع تعریف کنیم و برای هرکدام یک نوع رفتار تعریف بشود.حضرت آقا در فتنه 88 فرمودند :قانون و الان هم می گویند :قانون… همان عده که در آن زمان بر نتافتند مثل اقای لیلاز الان می گویند:تراز ولایت فقیه بالا رفته چرا؟ چون حواسش به قانون بوده و به قانون عمل کرده. ما از ایشان میپرسیم چرا در فته 88 این را نمی گفتید آن زمان هم آقا به قانون عمل کردو نگذاشت اشخاص محور باشد.قانون بد بِه از بی قانونی است.
ایشان درادامه گفتند:یکی از اعضای سازمان سیا می گفت که من ده سال است که روی رفتار و گفتار رهبر ایران مطالعه می کنم. رفتار ایشان در منطقه و در دنیا اثر گذار است و توانسته بحرانهای مختلفی که به کشورهای مختلف تحمیل شده را خنثی کند. در شش مرحله قرار بود ایران را وارد بحران های شدید جنگی و داخلی کنیم اما تدابیری که این آقا به خرج داد همه را خنثی کرد.رفتار، رفتار پارا متریک است .این شاخص چیست ؟قران- سنت- عقل-و اجماع. اجماع یعنی اقناع.. یعنی یک ملت بفهمد.
ایشان در ادامه سخنرانی به تحلیل و بررسی حوادث اخیر کشور پرداختند و به سوالات طلاب راجع به سازو کارهای اعتراض در کشور و شبهاتی که در مورد رهبری بود پاسخ دادند.