نشست فرهنگی با موضوع تربیت فرزند در مدرسه علمیه الزهرا( سلام الله علیها) محموداباد
نشست فرهنگی با موضوع« تربیت فرزند» و با سخنرانی خانوم دریاباری مشاور مدرسه در روز دوشنبه مورخ20/ 12/97 در مدرسه علمیه الزهرا (سلام الله علیها) محموداباد برگزار شد .
ایشان در ابتدا عنوان کردند:مهمترین عامل موفقیت تربیت فرزندان منوط به رعایت سه شرط می باشد.: 1- تناسب رفتاری و تربیتی بین زن و شوهر . اگر زن قانونی را در خانواده قرار می دهد همسر نباید در مقابل کودک مخالفت کند چون کودک طرف موافق خودش را می گیرد و سو استفاده می کند.2- دستوری (امرو نهی) با کودکان صحبت نشود بلکه اگر رفتار نا هنجاری داردبه صورت سوال یا خبر با او در میان گذاشته شود.3- تاییدو تکذیب و یا تنبیه و تشویق باید سریعا انجام شود وگرنه کودک به مادر یا پدر اعتماد نمی کند.
ایشان ادامه دادند:برای انجام تربیت چند اصل را باید در نظر گرفت: 1- مادر باید فقط از راه محبت بیانی و رفتاری با کودک برخورد کند. و اگر تنبیه یا تکذیب لازم باشد باید به پدر ارجاع داده شود.2- با کودک بازی کرد و وقت گذااشت .3-الگو پذیری فرزند از والدین به خصوص از مادر به خاطر بارداری و شیر دهی و هفت سال اول عمر بیشتر تقلیدی انجام می گیرد.. لذا هر رفتاری که می خواهیم کودک بیاموزد یا ترک کندباید اول در خودشان تغییر دهند.
وی گفت : چند صفت اخلاقی اگر در انسان متبلور شود انسان راه سعادت را طی می کند. امام علی (ع) می فرماید:یک دوست نباید پنج خصلت را داشته باشد: باحسود ، بخیل ، بد اخلاق و دیوانهو کسی که از خانواده اصیل نمی باشددوستی نکنید.. با توجه به اینکه در دستورات اسلامی ملاک انتخاب زن نیزشامل همین گزینه ها میشودلذا پدرو مادر ا گر دوست فرزند خود باشندکودک در دوران نوجوانی هر مساله ای ایجاد شود به آنها مرا جعه خواهد کردو ناهنجاری رفتاری فرزندان خیلی کم می شود.مهمترین تلاش خانواده در جهت حس اعتماد به نفس باید باشد. امام علی ع می فرمایند:از کسی که خود را نشناسد در امان مباش. برای ایجاد اعتماد به نفس از کودکی باید مادر پانزده دقیقه بعداز ادرار و مدفوع بچه را عوض کند وگرنه اعتماد به نفس بچه خراب می شود.. به هیچ عنوان در جمع حتی در مقابل پدر نکات منفی کودک را نگویید ولی نکات مثبت را در جمع بگویید و به کودک مسوولیت بدهید.