نظم و انظباط در رفتارهای فردی و اجتماعی
خانم خراسانی استاد محترم حوزه الزهرا (سلام الله علیها) شهرستان محمودآباد در کلاس فرهنگی، که برگزار شده بود؛ راجب نظم و انظباط در رفتارهای فردی و اجتماعی سخنرانی کوتاهی ایراد نمودند.
ایشان بیان داشتند: هستی براساس نظم است. گردش شب و روز و گردش فصول براساس نظم و هماهنگی و ترتیب و اصول خاصی تنظیم شده است و اولین ناظم خداست.
خدا فرستادگانش را منظم فرستاد. رسول خدا(ص) در زندگی فردی نظم داشتند. عبادت پیامبر نیز نظم داشت، و همچنین در رفتار فردی ، نظافتشان، سیاست، زندگی اجتماعی ، دعوت و ابلاغ رسالت نظم را رعایت می کردند.
نظم در زندگی امامان(ع): حضرت علی(ع) در زندگی فردی در انجام عبادت- قرائت قرآن و انجام مستحبات نظم را رعایت می کردند. حضرت علی (ع) زمانی که وصیت نمودند، به فرزندانشان این چنین گفتند؛ فرزندان من و آنانی که این نامه به دستشان می رسد، وصیت می کنم در 2 چیز،ترس از خدا و نظم در امور.
نظم در در زندگی بزرگان: مانند حضرت امام (ره) . نقل از خانم دباغ، در نوفل لوشاتو حضرت امام(ره) کارها را براساس نظم انجام می دادند، کارهای روزانه ایشان آنقدر براساس نظم بود که وقتی کسی از ما می پرسید امام مشغول چه کاری هستند؟ همه می دانستند که در حال انجام چه کاری می باشند و دقیق جواب می دادند؛ و یا در زیارت حرم حضرت امیر(ع) در نجف اشرف، مردم ساعت خود را براساس ورود و خروج امام از حرم تنظیم می کردند.
ایشان اضافه نمودند: هر محیطی نظم خاص خود را می طلبد، طلبه در حوزه باید منظم باشد.
آثار مثبت نظم در زندگی:
- اعتماد به نفس
- رعایت حقوق دیگران
- شادابی
- آرامش روحی و روانی
- الگوی سازنده در زندگی
آثار بی نظمی در زندگی:
- عدم رعایت حقوق دیگران و عدم آرامش
- به هم ریختگی امور در رندگی
- ایجاد استرس و دغدغه
درآخر از تمامی طلاب خواستند که در زندگیشان برنامه ریزی کنند و نظم را در زندگیشان رعایت نمایند.