کتاب و کتابخوانی
نشست فرهنگی-پژوهشی با موضوع (راهکارهای ترویج فرهنگ کتابخوانی و شیوه صحیح مطالعه در علوم اسلامی در میان طلاب)با سخنرانی خانم خانزاد از اساتید حوزه علمیه و دبیر آموزش و پرورش در روز دوشنبه 25 آبان مصادف با 4صفر و هفته کتاب و کتابخوانی، با حضور اساتید و کادر مدرسه علمیه الزهرا (سلام الله علیها) محمودآباد برگزار شد.
خانم خانزاد با نقل حدیثی از رسول اکرم (صلی اللهعلیه وآله وسلم)به اباذر اینگونه عنوان کردند؛ رسول اکرم (صلی اللهعلیه وآله وسلم) فرمودند: «ای اباذر! به آنچه به تو وصیت میکنم گوش کن تادر دنیا وآخرت بهره مند شوی ؛دو نعمت به انسان داده شده که انسان ها قدرش را نمیدانند ؛یکی صحت وسلامتی و دیگری فراغت.»
ایشان افزودند:اگر از انسانی بپرسی میخواهی سعادتمند باشی یا شقی، میگوید: میخواهم سعادتمند باشم …
اما انسان ها راه سعادت را گم کرده اند .یکی سعادت را در علم میداند یکی در ثروت ودیگری در چیز دیگر.اما سعا دت واقعی هر چیزی در رضایت پروردگار است.
پیامبر(صلی اللهعلیه وآله وسلم) به اباذر فرمودند:( اگر طالب سعادتی به این نسخه عمل کن …سلامتی و فراغت).چون برای این دو زحمتی کشیده نشده قدرش را نمیدانیم و زمانی که از دستشان دادیم قدرو ارزششان را میفهمیم
ایشان در ادامه فرمودند :بزرگترین نعمت برای ما حضور در حوزه است . واین بزرگترین فرصت طلایی زندگیمان می باشد.
حضرت علی (علیه السلام) میفرمایند: «فرصت مانند ابر میگذرد پس فرصتهای خوب رادریابید.»حضرت در جای دیگر میفرمایند: «از دست دادن فرصت سبب غصه است.»
این حوزه نسیمی از جانب خداوند است . واین برای بیداری بزرگترین فرصت است .اینجا جاییست که باید برای ثانیه ثانیه اس برنامه ریزی کرد.همه چیز در اینجا دارای آداب است .حتی مباحثه.کتابهای شما کتابهای کمی نیست.مبادا این کاروان برود ومادر گل بمانیم .چه بسا عارفان و واصلانی که در این فرصت حرکت صعودی داشتند .
ایشان ادامه دادند:یکی از بهترین اساتید اخلاق کتب اخلاقیست.علامه حسن زاده آملی در الهی نامه گفته اند :«الهی شکرت که زنگ تفریح من در دفاتر علمی و تماشای آنهاست».
امام علی (علیه السلام) فرمودند:«تفریح علما خواندن کتاب است.» و همچنین در این خصوص آیت الله خامنه ای فرمودند: «اسلام به مطالعه اهمیت زیادی داده است . اسلام پرچم دار کتابخوانی است .»
پس بیاییم فرصتهایمان را با کتاب پر کنیم.