«تغذیه و دیابت»
نشست فرهنگی- پزشکی با موضوع «تغذیه و دیابت» ، با حضور خانم کوچکی، کارشناس تغذیه، در روز یکشنبه 22 فروردین با حضور طلاب، اساتید و کادر مدرسه برگزار شد.
خانم کوچکی گفت: دیابت از بیماری های ناشی از چاقی است. بیماری بر دونوع است.1-حاد2-مزمن…بیماری های حاد بیماری هایی است که با دارو خوب میشوند. اما بیماری های مزمن بیماری هایی است که خوب نمی شوند مثل فشار خون،چربی خون، دیابت ، کبد چرب.
خیلی از کسانی که دیابت می گیرند باور نمی کنند و می خواهند میزان قند اضافه را توجیه کنند.کنترل بیماری به چه شکل است؟قند بالا ی 150 را با دارو و زیر 150 را با رژیم کنترل می کنند.قند خون بالای 110 خطرناک است.
ایشان در ادامه تعریفی از قند خون ارایه داد و گفت: قند خون یعنی چه؟قند هرکس باید بین 60 تا 100 باشد اما بعد از غذا بین 100 تا 140.در زمان ناشتا بین 60 تا 70 نوسان دارد.وقتی قند دوبار پشت هم بالای 126 باشد دیابت تایید می شود. اما اگر یکبار بشود خیر.
چرا قند خون افزایش می یابد؟ما در بدنمان هورمونی به نام انسولین داریم که قند به کمک این هورمون وارد سلول می شود و میسوزد. اما اگر این هورمون نباشد قند روی دیوار سلول میماند و عوارض دارد. اولین عارضه هم روی چشم است.و بعد روی دست و پا و بعد اعضای دیگر.. البته اگر کنترل شود خوب می شوند.
کارشناس تغذیه، ادامه داد:دیابت بر دونوع است.1- دیابت جوانی؛بچه ها و زیر بیست ساله ها. 2- دیابت از بیست سال به بالا.3- دیابت بارداری . در این نوع دیابت ده درصد خانم ها به خاطر اختلالات هورمونی کمی زمینه ژنتیک دچار دیابت می شوند که بعد از زایمان برطرف میشود.و به احتمال ده درصد ممکن است باقی بماند.
دیابت نوع دوم به خاطر اینکه شیوه زندگی اشتباه دارندوفعال نیستند غذا بد می خورندو چاق اند، این عوامل هم باعث بروز دیابت می شود.انهایی که پدر و مادر دیابتی دارند باید برای پیشگیری از دیابت شیوه زندگی راتغییر دهند . یعنی فعالیت بیشتری داشته باشند و تناسب اندام….در افراد دیابتی کسی حق ورزش کردن به صورت ناشتا را ندارد . ایشان اضافه نمودند: تغذیه سالم باید همه مواد مغذی بدن را تامین کند.