کلیدهای رفتار با نوجوان(2)
مدارا کردن با نوجوانان:
اگر بتوانیم کاری کنیم که فرزندمان احساسات، دلبستگی ها و ناراحتی های خود را آشکار سازد، فرصت مناسبی برای مدارا با او و پرهیز از به کار بردن زور و فشار خواهیم داشت. مثلاً اگر در خواست ما از او این باشدکه در تمیز کردن پنجره ها به ما کمک کند و درخواست او از ما این باشد که آخر هفته او را به تماشای فیلمی ببریم، بهتر است هر دو از توسل به زور برای رسیدن به خواسته خویش خودداری کرده و برای رسیدن به هدف هر دو طرف تعامل کنیم. در مدارا تعامل طرف بازنده و برنده مطرح نیست، بلکه هر دو طرف برنده هستند. نیازهای فرزند خود را بشناسید و سعی کنید در ازای هر درخواستی کا از او دارید، شما نیز پاسخ گوی یکی از نیازهای او باشید. با استفاده از این روش می توانید به فرزند خود بگویید؛ من از نیازهای تو اطلاع دارم و تو نیزاز نیازهای من.اگر تو با من همکاری کنی، من هم با تو همکاری می کنم، ولی اگر همکاری نکنی نمی توانی از من انتظار همکاری داشته باشی.
پرهیز از ایجاد عصبانیت: همه نوجوانان گاهی عصبانی و سرکش می شوند واین احساسات را به شکل های گوناگون نشان می دهند. والدین باید به فرزندان خود کمک کنند تا احساسات خود را به صورتی مناسب ابراز نمایند تا از انباشته شدن عصبانیت در آن ها جلوگیری به عمل آید.
لاف نزدن:
والدین به شکل های گوناگون تناقضات و بی ثباتی گفتارهای خود را نشان داده و موجب گیج شدن فرزندان خود می شوند و رفتارهای خاصی چون گوش ندادن به گفته های والدین را در فرزندانشان باعث می گردند.
* اگر سر موقع به خانه بر نگردی حسابی تنبیه می شوی.
* اگر در درسهایت پیشرفت نکنی، سال آینده تو را به مدرسه نمی فرستم.
* اگر اذیتم کنی، دیگر دوستت ندارم.
شما حتماً مثال های فراوان دیگری سراغ دارید که والدین حرف هایی می زنند که تنها هدفشان تهدید کردن است. و هرگز قصد ندارند آن را اجرا کنند. نکته مهم این است که کودکان نیز متوجه این مسئله می شوند. بنابراین تهدیدهایی از این قبیل نه تنها باعث ترک رفتار نخواهد شد، بلکه کودک شما به رفتار خود ادامه داده، نهایناً این شما هستید که عقب نشینی خواهید کرد!
اغراق نکردن:
جملاتی مانند:
* تو هیچ وقت موفق نمی شوی گواهینامه رانندگی بگیری…
* تا وقتی دیپلم نگیری، نمیدانی چطور از تلفن استفاده کنی… .
جملات اغراق آمیز و سرکوب گرانه ای ازاین قبیل نیز یکی از عوامل پیدایش تنش و بی ثباتی در تعامل با نوجوانان است.
پایان