• تماس  
  • موضوعات 

مدرسه علمیه الزهرا (سلام الله علیها) محمودآباد

  • آرشیوها

مدرسه علمیه الزهرا (سلام الله علیها) محمودآباد

به مناسبت روز جهانی غذا: «نقش غذا در سلامت روح و جسم»

28 مهر 1395 توسط مدرسه علمیه الزهرا س محمود آباد

نشست فرهنگی به مناسبت روز جهانی غذا با موضوع  «نقش غذا در سلامت روح و جسم» با صحبتهای طلبه مدرسه، خانم رقیه رضایی؛

وی در ابتدا گفت: اولین هدف دشمن در جنگ نرم نسل کشی شیعیان است. این نسل کشی از طرق مختلف صورت می گیرد:

1- جنگ: کشتار مردم بی گناه و بی دفاع در جهان اسلام 2-پوشاک: با برهنه کردن زنان در جامعه اسلامی و تبعات اجتماعی و فرهنگی و خانوادگی ناشی از آن. 3- از طریق غذا که بحث ما هم در این زمینه است.

خانم رضایی ادامه داد: دشمن با تغییر مزاج در جامعه اسلامی و ایجاد تنوع در غذا، مرگ خاموش را برای ما به ارمغان می آورد. عامل اصلی اکثر بیماری ها خوردن غذاهای رنگارنگ و متنوع، ریزه خواری ها، پر خوری و خوردن غذاهای فست فودی و بلغمی و سوداز است. این نوع تغذیه باعث ایجاد اختلال در هضم و شکل معده و در نتیجه سبب بیماری های گوناگون و گاهی خطرناک و مرگ زا می شود.

وی افزود: طبق حدیثی از امام علی (علیه السلام) عامل اصلی در اکثر بیماری ها معده است. اکثر غذاهایی را که ما روزمره از آن استفاده می کنیم  غذاهای امروزی و جدیدی هستند که دارای طبع سرد و سودای بالاست که در انسان باعث سستی و بی حالی و خواب آلودگی  و کندی در یادگیری و کاهش تمرکز می شود همچنین باعث می شود انسان در انجام عبادت هم بی حال و بی رغبت باشد و حضور قلبی وجود نداشته باشد و از طرفی باعث کاهش میل جنسی در افراد و کاهش نسل می شود، عاملی که امروزه باعث طلاق و جدایی خانواده هاست.

وی در ادامه غذاهایی که برای بدن انسان مضر می باشد را با دلیل نام برد.

خانم رضایی سخنانش را مستند به روایات اهل بیت کرد و در انتها گفت: رسول اکرم (ص)می فرمایند: کسی که عادت کرده زیاد غذا بخورد قلب خود را قسی کرده است . پس ما باید به اندازه ای غذا بخوریم که توان عبادت داشته باشیم  نه اینکه اینقدر غذا بخوریم  که حال عبادت نداشته باشیم.

 

 نظر دهید »

«تغذیه و دیابت»

25 فروردین 1395 توسط مدرسه علمیه الزهرا س محمود آباد

 

نشست فرهنگی- پزشکی با موضوع «تغذیه و دیابت» ، با حضور  خانم کوچکی،  کارشناس تغذیه،  در روز یکشنبه 22 فروردین با حضور طلاب، اساتید و کادر مدرسه  برگزار شد.

خانم کوچکی گفت: دیابت از بیماری های ناشی از چاقی است. بیماری بر دونوع است.1-حاد2-مزمن…بیماری های حاد بیماری هایی  است که با دارو  خوب میشوند. اما بیماری های مزمن بیماری هایی است که خوب نمی شوند مثل فشار خون،چربی خون، دیابت ، کبد چرب.

خیلی از کسانی که دیابت می گیرند باور نمی کنند و می خواهند میزان قند اضافه را توجیه کنند.کنترل بیماری به چه شکل است؟قند بالا ی 150 را با دارو و زیر 150 را با رژیم کنترل می کنند.قند خون بالای 110 خطرناک است.

ایشان در ادامه تعریفی از قند خون ارایه داد و گفت: قند خون یعنی چه؟قند هرکس باید بین 60 تا 100 باشد اما بعد از غذا بین 100 تا 140.در زمان ناشتا بین 60 تا 70 نوسان دارد.وقتی قند دوبار پشت هم بالای 126 باشد دیابت تایید می شود. اما اگر یکبار بشود خیر.

چرا قند خون افزایش می یابد؟ما در بدنمان هورمونی به نام انسولین داریم که قند به کمک این هورمون وارد سلول می شود و میسوزد. اما اگر این هورمون نباشد قند روی دیوار سلول میماند و عوارض دارد. اولین عارضه هم روی چشم است.و بعد روی دست و پا و بعد اعضای دیگر.. البته اگر کنترل شود خوب می شوند.

کارشناس تغذیه، ادامه داد:دیابت بر دونوع است.1- دیابت جوانی؛بچه ها و زیر بیست ساله ها. 2- دیابت  از بیست سال به بالا.3- دیابت بارداری . در این نوع دیابت  ده درصد خانم ها به خاطر اختلالات هورمونی کمی زمینه ژنتیک دچار دیابت می شوند که بعد از زایمان برطرف میشود.و به احتمال ده درصد ممکن است باقی بماند.

دیابت نوع دوم به خاطر اینکه شیوه زندگی اشتباه دارندوفعال نیستند غذا بد می خورندو چاق اند، این عوامل هم باعث  بروز دیابت می شود.انهایی که پدر و مادر دیابتی دارند  باید برای پیشگیری از دیابت  شیوه زندگی راتغییر دهند . یعنی فعالیت بیشتری داشته باشند و تناسب اندام….در افراد دیابتی کسی حق ورزش کردن به صورت ناشتا را ندارد . ایشان اضافه نمودند: تغذیه سالم باید همه مواد مغذی بدن را تامین کند.

 نظر دهید »

نشست فرهنگی- پژشکی با موضوع «بهداشت مادر و فرزند»

11 اسفند 1394 توسط مدرسه علمیه الزهرا س محمود آباد

 

نشست فرهنگی با موضوع «بهداشت مادر و فرزند» با سخنرانی خانم هدایتی در روز یکشنبه 9 اسفند با حضور اساتید و کادر مدرسه علمیه الزهرا (سلام الله علیها) محمودآباد برگزار شد.

خانم هدایتی ابتدا در مورد بهداشت کودک و اینکه پدر و مادر باید چگونه با او تماس عاطفی داشته باشند  صحبت کردند.ایشان گفتند: “فرزند تا دوماهگی همه چیز را تار میبیند اما پدر یا مادرش را احساس میکند و به خاطر همین با ید کلامی هم با او ارتباط برقرار کردتا بهتر بتواند پدرو مادرش را بشناسد. و دیگر اینکه به جای اینکه فرزند را داخل کریر یا سبد بگذارند بهتر است در آغوش بگیرند چون اینگونه ضربان قلب مادر  به فرزند آرامش میدهد".

ایشان اضافه کردند: “در چهار ماهگی فرزند را به شکم روی زمین بخوابانید  تا عضلات مهره گردن محکم شود و حتما وسایل آشپزخانه که خطرناک نیستند در اختیار فرزند قرار بگیرد تا سرما و گرما را تشخیص دهد . و همچنین فرزند را جلوی آینه قرار دهید و اسمش را تکرار کنید تا خودش را بشناسد. از شش ماهگی بچه نیاز به لمس بیشتر دارد . باید فرزند را در این دوره ماساژ کمر، صورت و شکم داد.و صدای بچه ها را تقلید کرد و آنها را با انواع صداها آشنا کرد .

ایشان در ادامه یکسری نکات ایمنی برای مراقبت بیشتر از فرزند و در آخر رژیم غذایی مادر را در دوران بارداری عنوان کردند.

 نظر دهید »

تازه های علمی

13 مهر 1392 توسط مدرسه علمیه الزهرا س محمود آباد
  • سالمندان خوش بین تر، موفق ترند

داشتن نگرشی انعطاف پذیر ممکن است راز سالمندی موفقیت آمیز و شاید حتی عامل حفظ سلامت جسمی مناسب باشد. براساس نتایج تحقیقات، ارزیابی شخصی سالمندانی که انعطاف پذیری بالایی_ توانایی کنار آمدن با رویدادهای منفی یا موانع_ دارند، و در ارزیابی شخصی شان از پیری موفق به خود نمره بالاتری می دهند، وضعیت جسمی و روانی مطلوب تر، افسردگی کمتر و خوش بینی بیشتری دارند.

                                                ***

  • کشف رابطه بین مصرف گوشت فرآوری شده با سرطان لوزالمعده

محققان در سوئد موگویند مصرف گوشت فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس می تواند با سرطان لوزالمعده رابطه مستقیمی داشته باشد. این محققان می گویند مصرف 50 گرم گوشت فرآوری شده اضافه تر در روز (معادل یک سوسیس) می تواند خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را 19درصد افزایش دهد.

                                               ***

  • بی خوابی چین و چروک های صورت را افزایش می دهد

محققان می گویند اختلال یا کمبود خواب در زنان به پیری زودرس و آسیب پذیری پوست منجر می شود. پیش از این، مطالعه ها ارتباط میان اختلال های مزمن خواب با مشکلات سلامت مانند چاقی مفرط، دیابت، سرطان و آسیب به سیستم دفاعی بدن را نشان داده بودند. مطالعه اخیر برای اولین بار به تاثیرهای خواب ناکافی بر سلامت پوست و تسریع روند پیر شدن پوست پرداخته است.

                                                         منبع:افق خانواده ( ضمیمه هفته نامه افق حوزه)

 نظر دهید »

چگونه بدون ضعف و سر درد روزه بگیریم؟

23 تیر 1392 توسط مدرسه علمیه الزهرا س محمود آباد

سر درد

یکی از شایع ترین علل سر درد در ماه رمضان، به خصوص در افرادی که عادت به نوشیدن چای دارند، دریافت نکردن کافئین برای مدت نسبتا طولانی به خصوص در اولین روزهای این ماه است.

کاهش دریافت مایعات و به تبع آن کاهش حجم خون در گردش و تغییر در میزان خون رسانی به مغز از دلایل دیگر سر درد در طول روزه داری است.

علت بعدی، گرسنگی دراز مدت است که باعث ناقص سوختن چربی ها و ایجاد ترکیب های کتونی می شود و وقتی غلظت این ترکیب ها در خون بالا می رود، سر درد و بی حوصلگی را به دنبال خواهد داشت.

برای پیشگیری از سر درد چه کنیم؟

معمولا پس از مدتی، سر درد ناشی از کاهش دریافت کافئین کمتر می شود. اگر عادت به نوشیدن چای به مقدار زیاد دارید( بیش از 4 لیوان)، در روزهای نزدیک به ماه رمضان کم کم میزان  و غلظت چای مصرفی تان را کاهش دهید. برای پیشگیری از ایجاد ترکیب های کتونی نیز توصیه می شود حتما سحری بخورید، زیرا حذف وعده سحری باعث می شود فاصله افطار و شام روز بعد طولانی و این حالت ها تشدید شود.

خوردن سحری شامل حجم مناسبی از کربوهیدرات، پروتئین کم و مقداری چربی تا حد زیادی از شما در برابر بروز این مشکل محافظت می کند.

یبوست

برخی افراد زمینه یبوست دارند، اما برخی در ماه رمضان به دلیل تغییر عادت های غذایی دچار این مشکل می شوند.

مشکل گروه اول که باید اساسی حل شود اما علت یبوست گروه دوم، کمبود فیبر و مایعات در برنامه غذایی و به هم خوردن نظم عادت دفع  است. افرادی که وعده سحری را حذف می کنند، احساس دفع نخواهند داشت و چون مواد زائد در روده بزرگ می مانند و آبگیری می شوند، یبوست به وجود می آید.

برای پیشگیری از یبوست چه کنیم؟

برای رفع یبوست حتما در برنامه غذایی خود میوه و سبزی را بگنجانید. در وعده افطار، سبزی را فراموش نکنید. در وعده سحر هم بهتر است سالاد و میوه بخورید. 

هرگاه احساس دفع داشتید فورا به دستشویی بروید. اهمیت ندادن به این احساس به دلیل مشغله کاری، باعث می شود نیاز به اجابت مزاج از بین برود و زمینه یبوست فراهم شود. البته فعالیت بدنی نیز در پیشگیری از یبوست دخالت دارد.

بی اشتهایی در افطار

اشتها، به حجم معده افراد بستگی دارد. افراد لاغر معمولا هنگام افطار یک لیوان آب، چای و شیر می خورند و معده شان پر می شود و بعد از انکه 2 کف دست نان هم خوردندف دیگر میلی به خوردن ندارند.

برای پیشگیری از بی اشتهایی چه کنیم؟

اگر شما هم در وعده افطار اشتهایی به خوردن ندارید، حجم معده تان را اول با مایعات پر نکنید، بلکه آب را همراه غذا جرعه جرعه بنوشید.

بوی بد دهان

بوی بد دهان، دو حالت دارد؛ ترکیب های کتونی مانند«استون» که در بدن تولید می شود و راه دفع آن تنفس است و رعایت نکردن بهداشت دهان.

غذایی که می خوریم، به خصوص پروتئین های موجود در آن، تحت تاثیر باکتری های دهان تخمیر می شوند و موادی تولید می کنند که بوی ناخوشایندی دارند.

برای پیشگیری از بوی دهان چه کنیم؟

برای پیشگیری و کاهش شدت تولید ترکیب های کتونی و رهایی از بوی نامطبوع آنها از راه تنفس، حتما سحری بخورید. بعد از صرف وعده سحری هم حتما دندان ها را مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. البته مسواک زدن زبان نیز لازم است.

                                                                                                               منبع: هفته نامه سلامت

 1 نظر

اهمیت رعایت ساعت مناسب خوابیدن

14 بهمن 1391 توسط مدرسه علمیه الزهرا س محمود آباد

ساعت 11،12 نيمه شب و يا سه صبح بدن تان در چه وضعي است؟ براي سالم زيستن بايد خواب راحت و آرامي داشت كه توجه به اين نكته ها ضروري است.

ساعت 9 تا 11 شب:

زمان از بين بردن مواد سمي و غير ضروري است كه اين عمليات را آنتي اكسيدان ها انجام مي دهند. در اين ساعت، بهتر است بدن در حال آرامش باشد؛ در غير اين صورت اثر منفي بر سلامت مان مي گذارد.

ساعت 11 تا 1 شب:

عمليات از بين بردن مواد سمي در كبد ادامه دارد و شما بايد در خواب عميق باشيد.

ساعت 1 تا 3 نيمه شب:

عمليات سم زدايي در كيسه صفرا، با خواب عميق به طور مناسب انجام مي شود.

ساعت 3 تا 5 صبح:

عمليات از بين بردن مواد سمي در ريه اتفاق مي افتد. بعضي مواقع ديده شده است كه افراد در اين زمان، سرفه شديد يا عطسه مي كنند.

ساعت 5 تا 7 صبح:

عمليات از بين بردن مواد سمي در روده بزرگ انجام مي شود كه مي توانيد آن را دفع كنيد.

ساعت 7 تا 9 صبح:

جذب مواد مغذي صورت مي گيرد؛ پس بهتر است صبحانه بخوريد. افرادي كه بيمار هستند، بهتر است صبحانه را در ساعت 6:30 دقيقه بامداد ميل كنند.

كساني كه مي خواهند تناسب اندام داشته باشند، بهترين ساعت صرف صبحانه براي آنها، ساعت 7:30 دقيقه بامداد است و كساني كه اصلا صبحانه نمي خورند، بهتر است عادت خود را تغيير دهند و در ساعت 9 تا 10 صبحانه ميل كنند.

دير خوابيدن و دير بلند شدن از خواب، مانع از دفع مواد سمي مي شود. از نيمه هاي شب تا ساعت 4 صبح، مغز استخوان عمليات خونسازي انجام مي دهد.

در ايام تعطيل، بسياري از افراد تا دير وقت بيدار مي مانند و پس از اتمام تعطيلات، با خستگي به سر كار مي روند، چون بدن آنان سردر گم شده است، نمي دانند چه بايد انجام دهند. پس هميشه زود بخوابيد و خواب آرامي دا شته باشيد.

                                                                                        منبع: مجله سلامت

 

 نظر دهید »

تابستان ،فصل شربت های شفا بخش

07 خرداد 1391 توسط مدرسه علمیه الزهرا س محمود آباد

تابستان ،مزاج ترو خشک دارد و آدمی در این فصل دچار افزایش صفرا می شود. در گذشته ایرانیان تیزبین در این فصل با شربت سکنجبین ،شربت آب لیمو، شربت خاکشیرو آب دوغ خیار  و انواع میوه های تازه فصل مثل خیار و خیار چمبر از یکدیگر پذیرایی می کردند و اینچنین به سفارش حکمای سلامتی این مرز و بوم عمل می نمودند. 

گرمک ،طالبی،خربزه و هندوانه،از میوه های ساده و پر فایده عصرانه ایرانیان بوده اند. می توانید بر اساس مزاج خویش ،این میوه ها را با مصلح شان مصرف کنید؛کسانی که طبع سردی دارند باید به طالبی و هندوانه کمی گلاب  ،و به گرمک  و خربزه اندکی عرق کاسنی اضافه کنند و اینچنین به اعتدال طبع خویش بپردازند؛شایان ذکر است که مصرف هندوانه ،خربزه ،طالبی و انگور،به همراه غذا سوء هاضمه و اخلاط فاسد ایجاد می کند.

 نظر دهید »
تیر 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

مدرسه علمیه الزهرا (سلام الله علیها) محمودآباد

مدرسه علمیه الزهرا(سلام الله علیها) شهرستان محمودآباد، از مدارس علمیه استان مازندران بوده و از سال 1390 شروع به فعالیت نموده است.

جستجو

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟